Klantenservice

Portretfoto van Mascha Sponselee, zij brengt vakmensen en opdrachtgevers in de bouwwereld samen

VRAGEN? OPMERKINGEN? FEEDBACK?

Wat je ook wil vragen, wat je ook wil zeggen: laat het ons weten! Bij ons begint alles met goed contact met jou.

Bel ons

Hoe bereik je ons?

Moezel 19 2491 CV Den Haag

Openingstijden

Op werkdagen van 8.30 – 17.00 uur
FAQ

VEELGESTELDE VRAGEN

Heb je vragen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Om tijd te besparen, vind je hieronder alvast antwoord op de meest gestelde vragen.

Is TEUN iets voor mij?

Dat bepaal je natuurlijk zelf. Maar je zit hier goed als jij trots bent op de kwaliteit die jij altijd levert. Want díé kwaliteit, is precies de kwaliteit waar de aangesloten opdrachtgevers naar op zoek zijn. En… wij begrijpen dat je liever met je werk bezig bent dan met je administratie. Daar helpen we je graag mee.

Waarom zou ik kiezen voor TEUN?

Omdat jij hopelijk ook vindt dat écht goede vakmensen meer waardering verdienen. Dat ze gevraagd moeten worden om hun kwaliteit, niet om hun toevallige beschikbaarheid. Dat écht goede vakmensen bewust zouden mogen kiezen voor de klussen waar ze aan werken en de opdrachtgevers waar ze voor aan de slag gaan. En, eerlijk is eerlijk: omdat jij het ook zo jammer vindt dat jouw mooie vak besmeurd wordt door een hoop collega’s van slechte kwaliteit. 

Wat maakt jullie anders dan een detacheringsbureau?

Het grootste verschil? Wij laten precies zien wat we wel en niet doen én wat dat kost. Jij als zzp’er betaalt ons niks. Je bepaal zelf je tarief en werkt rechtreeks voor de opdrachtgevers. Ook heb je bij ons een mooi profiel met je werkervaring en beoordelingen. Je profiel is voor iedereen zichtbaar. Je kunt ‘m ook laten zien aan opdrachtgevers die je niet via ons hebt gevonden om te laten zien hoe goed je bent in je werk.

Hoeveel kost het?

Voor zzp’ers is TEUN gratis.

Waar verdienen jullie je geld mee? Pakken jullie een percentage van mijn tarief?

Jouw tarief is jouw tarief. Daar pakken wij geen percentage van. Wij berekenen onze kosten door aan de opdrachtgevers.

Hoe werkt TEUN? 

Door de informatie op jouw profiel weten we welke opdrachtgevers bij jou passen. Je kan die bedrijven zien en zelf contact opnemen met de bedrijven waar je voor wil werken. Ook kun je je beschikbaarheid aan meerdere opdrachtgevers tegelijk doorsturen. Is er interesse van twee kanten? Dan zorgt TEUN voor een kennismaking. Zijn jullie eruit? TEUN zet alles voor je klaar, zodat je voor deze opdrachtgever aan het werk kan.

Waarom moet ik een profielpagina maken?

Door jouw profiel kunnen we je matchen aan opdrachtgevers die bij je passen. Hoe uitgebreider je je profiel invult, hoe beter voor jou kiezen omdat je goed past bij het project, niet omdat je toevallig beschikbaar bent.

Kan iemand mij helpen bij het maken van een profielpagina?

Natuurlijk! Bel ons even op 070 – 221 27 55.

Kan ik ook zien bij welke opdrachtgever ik ga werken?

Zeker. Ook een opdrachtgever heeft een profiel, waarop je ziet wat voor soort werk het bedrijf uitvoert en hoe het eraan toegaat. Zo kan je zelf kiezen met wie je wel en niet wil werken.

Wie is mijn opdrachtgever?

Het bedrijf waar je voor werkt is je opdrachtgever, niet TEUN.

Wie bepaalt mijn uurtarief?

Jijzelf, je bent ondernemer. Of een opdrachtgever jouw tarief accepteert, is aan de opdrachtgever. Maar daarover kun je met elkaar in overleg. 

Hoe werkt het met mijn urenregistratie en facturatie?

In onze app vind je een urenbriefje, net zoals je misschien gewend bent op papier. Hierop vul je per dag de uren in die je werkt. Je kunt ook een projectnummer of werkomschrijving toevoegen. Je kunt ook een papieren werkbriefje van je opdrachtgever uploaden. Aan het eind van de week bevestig je de ingevulde uren. Daarvan maken wij automatisch een factuur, die we naar je opdrachtgever sturen.

Wat is de betaaltermijn?

Die is standaard 30 dagen. Daarnaast bieden we je de optie om je facturen binnen 3 dagen uitbetaald te krijgen. 

Waar moet ik als zzp’er aan voldoen?

Je bent ingeschreven bij de KvK, hebt een btw-nummer en een WA-verzekering. Die kun je ook afsluiten via onze partner Yezzer. Bij de meeste opdrachtgevers is ook een VCA-certificering verplicht.

Staan er ook opdrachten voor particulieren op het platform?

Nee, je vindt via TEUN alleen opdrachten voor zakelijke opdrachtgevers. Op zoek naar opdrachten voor particulieren? Kijk eens op werkspot.nl of zoofy.nl

Hebben jullie ook werk voor mensen die geen zzp’er zijn?

Nee, via ons platform vind je alleen opdrachten voor zzp’ers. Overweeg je om zzp’er te worden? Kijk dan eens op op de website van de KvK.

Is TEUN iets voor ons bedrijf?

Werk je graag met echte vakmensen die nooit zullen afdingen op hun kwaliteit? Begrijp je dat ze niet altijd morgen beschikbaar zijn? Wil je vooraf weten met wie je in zee gaat? Dan zijn we een goede match.

Waarom zou ik kiezen voor TEUN?

Omdat jij hopelijk ook vindt dat het logisch is dat vakmensen gewoon goed zijn in wat ze doen, terwijl het niet logisch is. Omdat jij ook vindt dat een zoektocht naar écht goede vakmensen zonde van je tijd is en prima zonder tussenpersoon moet kunnen.

Wat maakt jullie anders dan een detacheringsbureau?

Wij verbinden vakmensen rechtreeks aan opdrachtgevers, ze werken dus voor jouw bedrijf en niet voor ons. Zo kunnen jullie samen een samenwerking opbouwen die ook zonder ons blijft bestaan. Wij laten precies zien wat we wel en niet voor jullie doen én wat het kost. 

Wie bepaalt het tarief van de vakman?

De vakman zelf. Bij een groot verschil in tarief en budget kunnen jullie zelf onderhandelen. TEUN kan hier een rol in spelen, door een maximum uurtarief voor jullie in te stellen en de gemiddelde marktprijzen aan de vakmensen door te geven. 

Hoe werkt TEUN?

Als opdrachtgever heb je bij TEUN een bedrijfsprofiel. Hierop staat informatie over je bedrijf en het type vakmensen waarmee je in contact wil komen. TEUN helpt je tijdens de onboarding met invullen. Als een vakman beschikbaar is, of aangeeft interesse te hebben in de werkzaamheden, dan ontvang je zijn profiel. Daarmee heb je inzicht in de werkervaring en beoordelingen van de vakman. Zo kun je bepalen of hij geschikt is voor de werkzaamheden. Bij interesse regelt TEUN een kennismaking. Is er een match? TEUN legt de gemaakte afspraken vast en de vakman kan aan de slag.

Moet ik zelf op zoek naar vakmensen?

Nee! In de TEUN-omgeving vind je een overzicht van alle vakmensen die beschikbaar zijn en overeenkomen met het type vakman dat jullie zoeken. Hier ontvang je ook meldingen van. Vakmensen kunnen zich ook oriënteren terwijl ze niet beschikbaar zijn. Zijn ze geïnteresseerd? Dan sturen ze je een bericht.

Hebben we een bedrijfspagina nodig?

Nee, je hebt ‘m niet nódig. Maar: dan ben je niet zichtbaar voor vakmensen en wij kunnen dan alleen jullie van hun beschikbaarheid op de hoogte houden, niet andersom.

Heb ik wel een aanspreekpunt? Kan ik ook bellen?

Natuurlijk! Je kunt ons altijd bellen met vragen of voor het instellen van een zoekprofiel.

Hoe weet ik of de vakman geschikt is voor de werkzaamheden?

Alle vakmensen hebben een uitgebreid profiel waarop ze laten zien welke werkzaamheden ze uitvoeren. Ook zie je hun ervaringen en beoordelingen. Zo weet jij wie perfect is voor jouw werkzaamheden. 

Welke gegevens kan ik inzien van de vakman?

Naast werkervaring en beoordelingen, kunnen vakmensen hun certificeringen en diploma’s, type gereedschap en bijbehorende keuringen, foto’s en projecten aan hun profiel toevoegen. Dat is dan allemaal zichtbaar.

Hoe zit het met veiligheid en certificeringen? 

Uploadt een vakman zijn certificeringen en diploma’s, dan krijgt hij automatisch een herinnering wanneer ze verlopen. Dit is ook zichtbaar op z’n profielpagina. Zo is altijd duidelijk of de benodigde certificeringen er zijn en of ze nog geldig zijn.

Wie is er verantwoordelijk voor de werkzaamheden van de vakman?

De vakman zelf. De overeenkomst is tussen jou en de vakman, TEUN zorgt alleen voor de kennismaking. Het is daarnaast voor elke vakman verplicht om een WA-verzekering te hebben

Wie is onze opdrachtnemer?

De vakman is de onderaannemer. Met de TEUN-app stuurt hij zijn facturen rechtstreeks aan jullie.

Hoe verloopt de facturatie?

Vakmensen houden in de TEUN-app een urenbriefje bij. Hierop vullen zij per dag de uren in. Ze kunnen ook een projectnummer of werkomschrijving toevoegen. Er kan ook een bijlage of papieren werkbriefje geüpload worden. Aan het eind van de week dient de vakman zijn uren in. Die worden dan ter controle aangeboden of er wordt direct een factuur gemaakt, afhankelijk van je urencontrole-instellingen.

Kan ik vooraf de gewerkte uren inzien?

Ja dat kan, er zijn verschillende opties voor urencontrole. Er kunnen per vakman tot 2 controleurs worden ingesteld. De urencontrole kan ook worden uitgezet. De facturen worden dan meteen na insturen verzonden.

Weer een ander systeem… Wij werken met een eigen systeem of urenregistratie. Wat nu?

Dat is geen enkel probleem. Een vakman kan een door de voorman of uitvoerder afgetekend urenbriefje toevoegen aan zijn urenlijst, zodat die aan de factuur wordt toegevoegd. Je kiest er dan voor om de urencontrole uit te schakelen, zodat de facturen en afgetekende werkbon rechtstreeks naar de administratie gaan.

Hoeveel zzp’ers hebben jullie in het bestand?

Op dit moment ruim 2500. Dit worden er elke dag meer!

HEB JE NOG VRAGEN?

Erwin Groenendijk is oprichter van Teun Erwin Mede-oprichter

Misschien heb je nog duizend en één vragen over hoe TEUN werkt. Wat het ook is: blijf er niet mee zitten! Wij zijn er om je te helpen.

Laat het ons weten